China: 41 de decese şi peste 1.300 de persoane infectate din cauza coronavirusului. Primele cazuri de îmbolnăvire din Europa, confirmate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

China: 41 de decese şi peste 1.300 de persoane infectate din cauza coronavirusului. Primele cazuri de îmbolnăvire din Europa, confirmate

Potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, coronavirusul a provocat până în prezent decesul a 41 de persoane şi a infectat peste 1.300. Virusul din China a ajuns şi în Europa. Primele cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate în Franţa.

Primele cazuri de îmbolnăvire din Europa cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Franţa, la Bordeux şi Paris, chiar de ministrul Sănătăţii.

„Pacientul are 48 de ani. S-a întros din China unde a petrecut câteva zile în oraşul Wuhan. Este izolat şi nu intră în contact cu nimeni. Se simte bine. Cu câteva minute în urmă am aflat că a fost confirmat încă un caz la Paris” a declarat ministrul francez al Sănătăţii.

O a treia persoană bolnavă este o rudă a unui dintre cei doi.

Şi Australia a confirmat primul caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus. Câteva ore mai târziu în statul vecin, New South Wales, au fost confirmate alte 3 îmbolnăviri.

Un al doilea caz a fost confirmat şi în SUA, la Chicago, în timp ce numărul îmbolnăvirilor creşte în Asia cu noi cazuri în Japonia, Malaezia şi Hong Kong.

În total 12 ţări au raportat pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Inte timp, în China încă 15 persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul morţilor la 41. Printre aceştia şi 2 medici din Wuhan, unul care a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, celălat decedat de epuizare pe fondul numărului foarte mare de pacienţi.

Peste 1300 de cazuri de infectări au fost confirmate de autorităţile chineze. 450 de medici militari au fost trimişi de urgenţă la Wuhan unde a început şi construcţia unui spital cu o mie de paturi, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Autorităţile chineze au extins restricţiile de circulaţie la 18 oraşe, majoritatea din provincia Hubei. În marile metropole, inclusiv la Beijing şi Shanghai, au fost anulate festivităţile de anul nou, inclusiv ceremoniile religioase, precum şi multe activităţi de divertisment, cum sunt concertele sau premierele cinematografice.

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat că vor interzice începând de duminică circulaţia autoturismelor pentru limitarea răspândirii infecţiilor.

Potrivit informaţiilor publicate de autorităţi, va fi interzisă utilizarea autoturismelor personale, cu excepţia cazurilor de urgenţă. Decizia vine în contextul în care serviciile de transport aerian, feroviar şi rutier au fost deja suspendate în acest oraş din centrul Chinei.


 
Similare
RECOMANDĂRI