Banca Mondială va oferi un împrumut de 92 milioane de euro pentru a îmbunătăţi eficienţa sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Chişinău
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Banca Mondială va oferi un împrumut de 92 milioane de euro pentru a îmbunătăţi eficienţa sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Chişinău

Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 92 milioane de euro din partea Băncii Mondiale pentru a îmbunătăţi eficienţa sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Comisia politică externă şi integrare europeană, în şedinţa de astăzi, a decis să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut între Republica Moldova şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind al doilea Proiect de îmbunătăţire a eficienţei sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, semnat la 30 septembrie 2020.

Investiţiile oferite de partenerii de dezvoltare vor fi îndreptate spre dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei termice şi electrice din municipiul Chişinău, precum şi a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa serviciilor de termoficare.

”Realizarea acestui proiect va contribui la alimentarea fiabilă cu energie electrică şi termică, în special, a consumatorilor finali din municipiul Chişinău. De asemenea, vor fi efectuate investiţii-pilot de eficienţă energetică, care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de termoficare şi la reducerea consumului de energie în clădirile respective, ceea ce va avea un impact social pozitiv”, se menţionează în nota informativă a proiectului.

Acţiunile prevăzute în proiect urmează a fi implementate până la sfârşitul anului 2025.

Proiectul urmează a fi dezbătut în şedinţa plenară a Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI