Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avionul care s-a prăbuşit la Buzău a mai fost implicat într-un accident, în 2016, însă pilotul a scăpat cu viaţă atunci

Ancheta în cazul accidentului aviatic din Buzău e una dificilă. Pe de o parte, zona în care s-a prăbuşit e greu accesibilă, iar ploaia îngreunează şi mai mult cercetările, mai ales că resturile avionului s-au împrăştiat pe o suprafaţă de mii de metri. Anchetatorii nu au reuşit să găsească toate componentele avionului şi să izoleze complet zona de unde trebuie să strângă probe. În schimb, au recuperat trupurile celor doi bărbaţi care se aflau în avion.

"Am fost undeva mai departe de sat după bureţi cu un prieten şi am auzit o bubuitură. Am zis: cred că s-a prăbuşit un avion, că a bubuit tare. S-a auzit motorul că a căzut. Eram la 2-300 de metri. Am scos telefonul să sunăm la 112. Am sunat. Am zis să ne ducem acolo. Poliţia ne-a spus să nu ne ducem fără dânşii. Am coborât la marginea satului. Şi ne-am dus cu poliţia".

Se prăbuşise, într-adevăr, un avion. Aparatul era pilotat de omul de afaceri Mihai Covaciu. Plecase cu un prieten spre Constanţa şi surse din anchetă spun că avea la el o sumă importantă de bani.

"Avionul era lovit de un copăcel, căzut cu roţile în sus. Şi două persoane decedate acolo, eu le-am văzut. Nicio şansă nu mai aveau, că aripile le-au pierdut undeva mai la deal, cum se spune. Oamenii care l-au văzut din zona noastră spun că l-au văzut că s-a învârtit de câteva ori. Şi s-a auzit o bubuitură, dar nu a luat foc".

Avionul de mici dimensiuni a căzut într-o zonă greu accesibilă.

Impactul cu solul a fost atât de puternic, încât resturile avionului s-au împrăştiat pe o suprafaţă foarte mare. Anchetatorii nu au reuşit până la lăsarea întunericului să izoleze toată zona. Au recuperat însă trupurile celor doi.

Cei doi bărbaţi plecaseră de pe aerodromul din Ghimbav. Mihai Covaciu, care era la manşă, ar fi fost şi proprietarul aparatului de zbor. Celălalt bărbat era Liviu Bucăţică.

Pentru a explica accidentul, anchetatorii iau în calcul condiţiile meteo nefavorabile, o eroare de pilotaj sau o defecţiune.

Acelaşi avion a mai fost implicat într-un accident în 2016, la Topoloveni. Atunci Mihai Covaciu a reuşit să se salveze.

Similare
RECOMANDĂRI