Autostrada Marii Uniri. Întrunire de lucru pentru susţinerea proiectului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autostrada Marii Uniri. Întrunire de lucru pentru susţinerea proiectului

O întâlnire de lucru pentru susţinerea construirii Autostrăzii Mării Uniri-pe traseul Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş va avea loc, vineri, la Iaşi, la care vor luă parte parlamentari, europarlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene, oameni de afaceri, dar şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor al României, Cătălin Bălan.

Întâlnirea de lucru este organizată de Grupul de iniţiativă civică „Împreună pentru A8”, care doreşte un răspuns tranşant din partea autorităţilor că îşi vor uni forţele pentru a aşeza Autostradă în rândul priorităţilor naţionale finanţabile, investiţie de care se vorbeşte de 10 de ani, transmite Radio Chişinău.

Iniţiatorii spun că "d​​​​​​espre Autostradă A8 se vorbeşte de peste 10 ani, că soluţie majoră de dezvoltare. Au fost numeroase iniţiative de generare a unui curent de opinie şi asumare politică pentru realizarea acestui proiect, de la acţiuni ale parlamentărilor, până la cele ale societăţii civile. Din păcate, până acum nu sunt clare direcţiile de acţiune. 

La etapa actuală există un proiect de lege care a fost adoptat de Senat şi care prevede construirea autostrăzii, că soluţie de dezvoltare a majorităţii judeţelor din regiune. 

A8 face parte din culoarul principal de transport european, aşa cum a stabilit Comisia Europeană în 2012, cum apare şi în Master Planul General al României, ceea ce permite inclusiv accesarea de fonduri europene pentru 85% din investiţie. 

Similare