Autorităţile de la Chişinău reacţionează la intenţiile Tiraspolului de a organiza repatrierea cetăţenilor
Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău reacţionează la intenţiile Tiraspolului de a organiza repatrierea cetăţenilor

Autorităţile de la Chişinău au venit cu o reacţie, după ce reprezentanţii aşa-zisei administraţii de la Tiraspol şi-au exprimat intenţia de a organiza repatrierea cetăţenilor în regiune a cetăţenilor şi persoanelor cu domiciliu sau reşedinţă în R. Moldova.

Astfel, Biroul Politici de Reintegrare informează cetăţenii Republicii Moldova cu domiciliul în stânga Nistrului că autorităţile publice legale ale Republicii Moldova sunt singurele în drept să negocieze cu autorităţile statelor străine organizarea transportului internaţional de pasageri.

În cazul în care cetăţenii intenţionează să revină în Republica Moldova, este recomandat să fie consultate Alertele de călătorie pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi contactarea misiunii diplomatice sau oficiului consular al Republicii Moldova din ţara de reşedinţă, sau a celei mai apropiate misiuni diplomatice a ţării noastre, pentru precizarea informaţiei privind punctele de trecere a frontierei accesibile pentru intrare/ieşire/tranzitare. Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora poate fi consultată AICI

Biroul Politici de Reintegrare atenţionează cetăţenii să nu se lase induşi în eroare şi să se informeze doar din surse oficiale ale Republicii Moldova (misiunile diplomatice acreditate ale Republicii Moldova peste hotare, precum şi alte instituţii de stat), atunci când apare necesitatea de repatriere în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare rămâne deschis pentru cooperare şi va depune eforturile necesare pentru a acorda asistenţă cetăţenilor Republicii Moldova cu domiciliu în regiunea transnistreană care vor să revină în ţară.

Reamintim că deciziile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt obligatorii.

Similare
RECOMANDĂRI