Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău au comemorat victimele atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001

Tragedia de acum 17 ani a fost marcată şi în Republica Moldova. Premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu au depus flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Chişinău, în memoria celor aproape de 3 mii de victime ale atentatelor teroriste.

La rândul său, premierul Pavel Filip spune că atacul terorist din 11 septembrie 2001 a dus la sporirea securităţii în întreaga lume.

În urma cu 17 ani, două aeronave au lovit în plin turnurile-gemene din New York, iar altul s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului. Al patrulea aparat de zbor, a căzut pe un câmp din Pennsylvania. Atentatele au fost revendicate de organizaţia teroristă Al-Qaida.

Războiul împotriva terorismului, declanşat ulterior de Statele Unite ale Americii si a aliatilor sai a dus la invadarea Afganistanului. 11 septembrie 2001 rămâne o tragedie fără precedent în istoria lumii. Evenimentul de acum 17 ani a dus la controale mai stricte pe aeroporturi, la reguli noi de securitate în toată lumea şi la războiul global împotriva terorismului.
 
Similare
RECOMANDĂRI