Andrian Candu critică actuala guvernare: „Curtea Constituţională a fost politizată, fiind numiţi trei membri de partid”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu critică actuala guvernare: „Curtea Constituţională a fost politizată, fiind numiţi trei membri de partid”

Andrian Candu critică dur numirea în funcţie a judecătorilor la curtea Constituţională, declarând că actuala guvernare a minţit că va depolitiza Curtea Constituţională, ca până la urmă să fie numiţi trei judecători care sunt afiliaţi actualei guvernări.

„Bătaie de joc faţă de propriul popor, faţă de principiile profesionalismului, meritocraţiei şi transparenţei. La aceasta am asistat astăzi în şedinţa plenară a Parlamentului, unde Alianţa PSRM-ACUM a numit, exclusiv pe criterii politice, doi judecători la Curtea Constituţională, devotaţi cu trup şi suflet PSRM şi PPDA. Cei din Blocul ACUM au minţit întreaga ţară că va depolitiza Curtea Constituţională şi va alege judecători prin concurs public, transparent.
Curtea Constituţională a fost politizată, fiind numiţi trei membri de partid (Vladimir Ţurcan de la PSRM, Domnica Manole de la PPDA, Nicolae Roşca, fruntaş de la PAS).

Despre ce fel de meritocraţie şi profesionalism putem vorbi în cazul Domnicăi Manole, despre care până şi ministrul Justiţiei din actualul guvern, o descalifică?! Domnica Manole, care a luat un scor foarte slab la concursul de la Parlament şi la picat. Cea care a eşuat concursul organizat de Guvern, cea despre care presa a scris ani de zile despre lipsa de integritate, a ajuns acum judecător la Curtea Constituţională doar pentru faptul că a protestat la braţ cu Andrei Năstase împotriva Partidului Democrat. O absurditate imensă.

Râd oamenii de ce face actuala Alianţă PARM-ACUM. Dar realitatea e că ceea ce se întâmplă este de plâns”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook. 

De menţionat că Domnica Manole a declarat astăzi în plenul Parlamentului că nu este membră a PPDA sau PAS şi că doar a participat în alegeri pe listele blocului ACUM.

TVR MOLDOVA aminteşte că, din fosta componenţă a Curţii Constituţională făceau parte doi deputaţi ai PD: Raisa Apolschii (care este şi naşa de cununie a lui Vlad Plahotniuc) şi Artur Reşetnicov, dar şi a fostului procuror general Corneliu Gurin, care era considerat, la fel, afiliat PD-ului.
Similare
RECOMANDĂRI