Andrei Năstase:  Cota de încredere între PSRM şi ACUM „este la nivelul zero”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Cota de încredere între PSRM şi ACUM „este la nivelul zero”

Andrei Năstase spune că dacă între blocul ACUM şi PSRM va creşte cota de încredere se pot discuta anumite formule, inclusiv dacă se ajunge până la votarea unui guvern sau nu, dacă se votează un guvern minoritar sau unul majoritar. Declaraţia a fost făcută la emisiunea punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Când ajungem acolo, putem să discutăm şi dacă lucrurile merg foarte bine, realizăm cu toţii un guvern funcţional”, spune copreşedintele ACUM. Totodată, Andrei Năstase spune că actualmente cota de încredere între cele două formaţiuni „este la nivelul zero”.

De asemenea, copreşedintele blocului ACUM este de părere că se merge intenţionat spre blocajul adoptării legilor în Parlament şi astfel se merge către alegerile anticipate.

Liderul PPDA a remarcat faptul că dorinţa socialiştilor pentru funcţii s-a mărit de la două ministere (Externele şi Apărarea) la patru (Externele, Apărarea, Internele şi vicepremierul pentru Reintegrare).

Potrivit lui Năstase, un Guvern minoritar poate fi pe deplin funcţional, în ciuda faptului că socialiştii nu doresc să meargă pe această cale

În acelaşi timp, liderul PPDA a se arată nemulţumit de faptul că „din retorica PSRM şi a lui Igor Dodon lipseşte chestiunea anulării votului mixt”.

Să ne spună socialiştii foarte clar dacă se doreşte dezoligarhizarea, reluarea şedinţelor Parlamentului şi anularea votului mixt. Până când nu am auzit răspunsuri. Haideţi să vorbim de pachetul de legi, care am înţeles că poate fi suplinit cu un pachet suplimentar propus de socialişti”, a mai spus Năstase.

VIDEO. Andrei Năstase despre decizia PSRM de a continua negocierile: „Este foarte, foarte greu să crezi”

Similare
RECOMANDĂRI