Andi Cristea: Din ceea ce se vede la Chişinău, alegerile anticipate sunt tot mai probabile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andi Cristea: Din ceea ce se vede la Chişinău, alegerile anticipate sunt tot mai probabile

Republica Moldova continuă să fie o ţară divizată şi după finalizarea alegerilor parlamentare, iar clasa politică continuă să fie în campanie. De această părere este europarlamentarul Andi Cristea, copreşedintele delegaţiei interparlamentrae a PE-RM.

În opinia europarlamentarului, scenariul unor alegeri anticipate este tot mai probabil în condiţiile în care la două luni de la alegeri nu se prefigurează o coaliţie de guvernare. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MODLOVA.

„Din păcate polarizarea politică nu a dispărut după alegerile din februarie şi lucrurile nu sunt mai clare decât până la alegeri. Sentimentul pe care eu îl am analizând presa de la Chişinău, este că alegerile anticipate sunt mai probabile, decât oricare alt scenariu”, a subliniat Andi Cristea.

Europarlamentarul român a mai adăugat că anticipatele ar putea să nu schimbe mult imaginea politică din Parlament. Andi Cristea a atras atenţia asupra experienţei cu guvern minoritar, care nu s-a soldat cu succes.

„Republica Moldova nu se poate compara cu Belgia care a rezistat timp îndelungat fără guvern. Mă uitam astăzi în presa de la Chişinău şi am văzut că ratele de schimb valutar arată o depreciere a leului”, a mai spus europarlamentarul.

Andi Cristea a subliniat că UE speră în consolidarea forţelor pro-europene la Chişinău. 

„Orice formulă în care socialiştii ajung la guvernare fie cu blocul ACUM sau cu PDM, este un pas în spate pentru Republica Moldova”, a mai spus Cristea.
Similare
RECOMANDĂRI