Ambasadorul Daniel Ioniţă: Republica Moldova rămâne o prioritate strategică a României
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Ambasadorul Daniel Ioniţă: Republica Moldova rămâne o prioritate strategică a României

Nivelul de implementare a proiectelor comune şi perspectivele de fortificare a relaţiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc au fost discutate joi în cadrul unei întrevederi dintre premierul Pavel Filip şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Pavel Filip a apreciat dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului român pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare şi, în particular, pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Întotdeauna am simţit că România ne este alături prin suportul său valoros. Sperăm că în continuare vă veţi convinge că aţi întins o mână de ajutor unei echipe, agenda de reforme a căreia este orientată spre a schimba lucrurile în Republica Moldova şi a face opţiunea pro-europeană ireversibilă”, a menţionat Filip.

Daniel Ioniţă a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru realizările obţinute, afirmând că Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar interesele ţării noastre sunt promovate activ de oficialii români pe arena internaţională.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind proiectele implementate cu suportul părţii române, inclusiv renovarea şi dotarea grădiniţelor, implementarea serviciului medical de urgenţă SMURD, renovarea Muzeului de Artă din Chişinău, precum şi dotarea şcolilor cu mijloace de transport. Totodată, părţile au subliniat importanţa realizării proiectelor energetice, menţionând în special construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni - Chişinău, precum şi a proiectelor ce ţin de interconexiunea reţelelor electrice.

Similare