Alexandru Slusari: Statul a avut şansa să păstreze pachetul de control la Banca de Economii în 2013, nici nu s-a discutat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Slusari: Statul a avut şansa să păstreze pachetul de control la Banca de Economii în 2013, nici nu s-a discutat

Alexandru Slusari, Preşedintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a declarat că în urma analizării raportului făcut în 2013 asupra situaţiei de la Banca de Economie a constat că statul a avut şansa să păstreze pachetul de control. Fostul deputat comunist Oleg Reidman, care anterior a fost preşedinte al unei comisii privind investigarea furtului din sistemul bancar a spus că s-a discutat despre aceasta, dar din stenogramă nu reiese că ipoteza de a păstra pachetul s-a discutat, declară Slusari.

„Puzzle-ul este complet în ceea ce priveşte acţiunile care sau facut când s-a început furtul bancar. Sutuaţia a devenit mai clară după ce a fost audiat Oleg Reidman şi raportul care a fost întocmit în 2013 privind situaţia finaciară de la BEM,” a declarat Slusari, astăzi într-o conferinţă de presă.  

Potrivit lui în raportul din 2013 situaţia din domeniu financiar bancar de la BEM nici nu a fost inclusă, deoarece nu a fost voinţă politică pentru a investiga domeniul financiar bancar care ar fi dat mai multe răspunsuri la ce se întâmpla atunci la BEM. 

„Recomandările care au fost date în urma acestui raport nu au nicio susbstanţă juridică, şi raportul a fost pur şi simplu remis, fără ca să de-a recomandări directe pentru a eficientiza managementul Băncii de Economii. Acest raport a fost la Guvern atunci şi la BNM. Sub aspect juridic el nu conţine nico clauză directă către Guvern, ca el să acţioneze.”

Preşedintele comisiei spune că tot raportul nu s-a luat în calcul a fost luate în calul doar acele trei recomandări fără ca ele să aibă aspect juridic.

 „A fost un complot împotriva statului”, declarat Slusari. 

Conferinţa o găsiţi aici. 
Similare
RECOMANDĂRI