Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alertă alimentară în Franţa. O femeie a paralizat după ce a mâncat o supă cu legume cu termenul depăşit cu trei săptămâni

Mare atenţie la ce mâncaţi! Până şi mâncarea considerată a fi sănătoasa poate fi periculoasă. O femeie din Franţa a paralizat pe viaţa, din cauza unei... supe de legume. Produsul era expirat, dar de asemenea e posibil ca în momentul în care supa a fost gătită sau pe lanţul de conservare la rece, să se fi produs o contaminare. Cazul a fost extrem de dezbătut în Franţa şi chiar declanşat o campanie de conştientizare la nivel naţional.

Pacienta intoxicată a consumat o supă de legume cu termenul depăşit cu trei săptămâni.

La deschiderea frigiderului, ar trebui să devină un reflex citirea datei limită de consumare a alimentelor. O regulă pe care lumea nu prea o respectă.

Ancheta în cazul pacientei intoxicate le-a fost încredinţată cercetătorilor de la Institutul Pasteur din Paris.

Au descoperit repede că femeia a fost contaminată cu toxina botulinică. O otravă violentă, care paralizează muşchii.

Dacă aveţi dubii, de exemplu o conservă umflată, pentru că toxina produce mult gaz care umflă cutia, atunci nu o consumaţi.

Contaminarea cu aceasta toxină e extrem de rară, între 10 şi 40 de cazuri pe an. Pentru a vă feri de asa ceva, în afara de citirea cu atenţie a termenului de valabilitate, ar trebui să verificaţi ca temperatura n frigider să nu crească peste 4 grade.

Similare
RECOMANDĂRI