LIVE TEXT. FOTO. Alegeri în Ucraina: Rata de participare la alegeri, la ora 16:00 - 49,3%. 1 068 de încălcări în secţiile de votare
Sursa foto:rbc.ua Vizualizari:

LIVE TEXT. FOTO. Alegeri în Ucraina: Rata de participare la alegeri, la ora 16:00 - 49,3%. 1 068 de încălcări în secţiile de votare

Jurnalista Sonea Koshkina, redactorul-şef al publicaţiei „Левый берег” (tr. Malul stâng), a publicat pe canalul său de Telegram datele referitoare la rezultatele preliminare ale celor doi candidaţi, care ar fi fost înregistrate până la ora 14:00. Astfel, pentru actorul Vladimir Zelenskii ar fi votat 78,8% din alegători, iar pentru actualul preşedinte Petro Poroşenko – 21,2%. Totuşi, informaţiile încă nu au fost confirmate oficial. Potrivit datelor prezentate de observatorii „OPORA, la ora 16:00, rata de participare era de 49,3%, cu o marjă de eroare de 0,7%.

UPDATE 18:56. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la ora 18:00, au fost înregistrate 1 068 de rapoarte privind neregulile în timpul de scrutinului prezidenţial.

UPDATE 18:00. Potrivit datelor observatorilor OPORA, la ora 16:00, participarea la alegerile prezidenţiale din Ucraina este de 49,3%, cu o marjă de eroare de 0,7%.


Sursa: oporaua.org

Deşi reprezentanţii CEC din Ucraina nu au făcut publice rezultatele preliminare privind voturile acumulate de cei doi candidaţi, jurnalista Sonea Koshkina, redactorul-şef al publicaţiei „Левый берег” (tr. Malul stâng), a publicat pe canalul său de Telegram datele care ar fi fost înregistrate până la ora 14:00. Astfel, pentru actorul Vladimir Zelenskii ar fi votat 78,8% din alegători, iar pentru actualul preşedinte Petro Poroşenko – 21,2%. Totuşi, informaţiile încă nu au fost confirmate oficial.

În acelaşi timp, echipa lui Petro Poroşenko a comunicat jurnaliştilor ucraineni că rezultatele alegerilor vor fi recunoscute, chiar dacă Zelenskii va câştiga. „Ucraina este o ţară democrată, iar echipa noastră va recunoaşte rezultatele acestor alegeri, oricare nu ar fi ele. Vom accepta orice decizie a poporului ucrainean”, a declarat preşedintele fracţiunii „Blocul Petro Poroşenko”, Artur Gerasimov.

UPDATE 14:23. Potrivit datelor observatorilor „OPORA”, la ora 12:00, participarea la vot este de 25,3%, cu o eroare de 0,7%.


Sursa: oporaua.org

UPDATE 14:18. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la ora 14:00, au fost înregistrate 562 de rapoarte de încălcare a legislaţiei electorale în timpul alegerilor.

Candidatul Vladimir Zelenski a votat la ora 11.

Sursa: RBK Ucraina

Zelenski a fost întâmpinat la secţia de vot de către o activistă Femen, dezbrăcată pe jumătate dezbrăcată, cu mesajul: „Nu vă mai bateţi joc de ţară”.

Candidatul Petro Poroşenko a fost la urne la ora 12. Acesta a venit la secţia de vot împreună cu familia. 


Şi fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima şi-a exprimat dreptul la vot. 

Totodată, potrivit datelor colectate de CEC, rata participării la vot era la ora 11:00 de 18,15%, scrie RBK Ucraina.

Similare
RECOMANDĂRI