A expirat termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind furtul bancar. Toţi membrii au aprobat unanim Raportul final
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A expirat termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind furtul bancar. Toţi membrii au aprobat unanim Raportul final

Preşedintele comisiei pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunţat că astăzi a expirat termenul de activitate a Comisiei de anchetă, iar toţi membrii acesteia au aprobat unanim Raportul pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Slusari, a mulţumit membrilor comisiei şi a menţionat că pe toata perioada de activitate a Comisiei a auzit în culuoare şi în mass-media sugestiile unora să nu fie aşa de duri şi să nu îşi atribuie rolul procurorilor.

Au fost rugaţi să lase loc pentru buna ziua, căci toţi sunt în aceeaşi barcă a clasei politice. Adică să continue politica de pe Bâc.

„Dimineaţă - cearta pentru publicul. Seara - împărţirea banilor furaţi.”

„Nu am nevoie de marja de manevre în raport, de exemplu, cu Drăguţan, Candu sau Leancă, care din poziţiile lor de rang înalt au contribuit semnificativ la furatul Ţării mele şi împovărării cetăţenilor la rămbursarea banilor furaţi în suma dublă. Nevorbind de personaje cum ar fi Plahotniuc, Şor, Filat şi Platon,” a menţionat Slusari.

Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului raportul cu privire la elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, după ce au audiat mai mulţi demnitari publici, foşti miniştri, deputaţi, guvernatorul BNM din acea perioadă şi alţi funcţionari, ce au avut legătură cu devalizarea sistemului bancar. Raportul va fi expediat şi organelor de anchetă.

Comisia a fost constituită de Parlament pe data de 10 iunie.

Similare
RECOMANDĂRI