VREMEA

Atenţie dacă vă pregătiţi să mergeţi în România. A fost emisă o avertizare meteo Cod Portocaliu pentru întreg teritoriul ţării

post-img

Atenţie dacă vă pregătiţi să mergeţi în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU valabilă în intervalul 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11, ce vizează ninsori abundente şi viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Potrivit meteorologilor. în intervalul menţionat în nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăşi 75...85 km/h şi va fi viscol.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din România recomandă să evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.) şi să urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.