SOCIAL

Zeci de copii de la grădiniţa „Îngeraşul" din Sângerei sunt nevoiţi să îndure frigul deoarece clădirea nu a fost conectată la agentul termic

Zeci de copii de la grădiniţa "Îngeraşul" din orăşelul Biruinţa, raionul Sângerei, sunt nevoiţi să îndure frigul deoarece clădirea nu a fost conectată la agentul termic. Temperatura aerului din încăperi nu depăşeşte 15 grade, deşi, conform normelor, ar trebui să fie de cel puţin 18 grade Celsius. Autorităţile promit că vor rezolva problema.

Pentru a se încălzi, micuţii dansează sau fac gimnastică. „Cum vă încălziţi copii? Ca iepuraşii. Sus, sus.”

ELENA, educătoare: „În orice caz e rece, căldura nu s-a dat. –Şi ce faceţi cu copilaşii? – Ne străduim mai mult la plimbare, îmbrăcaţi. Părinţi ne ajută îmbrăcă copii bine, facem exerciţii, ne jucăm şi ne încălzim.”

S-au găsit şi soluţii de compromise pentru ca cei mici să nu tremure de frig – plăpumi groase şi încălzitoare electrice aduse de părinţi.

„Plapumele sunt groase, pernuţe, se învălesc. Când o să fie cald, o să fie cald.”

Metodista grădiniţei spune că autorităţile locale au emis un ordin, potrivit căruia clădirea va primi agent termic până la sfârşitul săptămânii.

LIDIA TÎRNOVSCAIA, metodista Grădiniţei "Îngeraşul": „Pachetul e pregătit pe data de 11. Pe data de 11 avem ordin că o să fie conectată încălzirea. S-a dat la Sîngerei şi aşteptăm comisia să ne conecteze la gaz  şi ne conectează la gaz.”

Grădiniţa Îngeraşul din orăşelul Biruinţa, raionul Sângerei este frecventată de aproape 120 de copiii.