SOCIAL

VIDEO. Ziua Copilului a fost sărbătorită şi la Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Chişinău

Nu toţi copiii au avut parte de petreceri astăzi. Sute de micuţi au întâmpinat Ziua Copilului pe un pat de spital. Mai norocoşi au fost, însă, cei internaţi la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Un grup de mămici şi medici a organizat o petrecere pe cinste, în curtea instituţiei.

Grigoraş are un an şi trei luni. Pentru că suferă de o boală care îi încetineşte dezvoltarea, el trebuie să fie supravegheat mereu de medici. Aşa că de la numai cinci luni, băiatul este internat periodic. Chiar şi Crăciunul l-au petrecut la spital. Faptul că s-a organizat sărbătoarea, a bucurat-o nespus de mult pe mama lui.
 
Toţi micuţii internaţi împreună cu mămicile lor au fost invitaţi la sărbătoarea din curtea spitalului. După ce au luat pastilele şi li s-au făcut injecţiile, după ce au mers la analize şi proceduri, cei mici s-au putut distra de ziua lor.
 
Şi medicii au devenit pentru câteva clipe animatori. Au lăsat halatul alb şi stetoscopul în cabinete pentru a se distra alături de micii lor pacienţi.
 
Petrecerea a fost organizată de un grup de mămici. Au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a chema animatori, au cumpărat baloane, dulciuri şi cadouri.

Astăzi, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 au venit pe lume peste 20 de copii. Potrivit unui raport la Organizaţiei Internaţionale „Salvaţi Copiii” despre cât de fericiţi sunt cei mici, Republica Moldova se află pe locul 76 din 172 de ţări. Astfel, 6,4 la sută dintre copiii moldoveni suferă de malnutriţie, iar aproape 18% dintre minori nu merg nici la şcoala primară.