SOCIAL

Un om, la un pas de moarte după ce un copac a căzut peste el, iar 20 de localităţi au rămas fără lumină din cauza vântul puternic

Vântul puternic din ultimele 24 de ore a făcut ravagii în Republica Moldova. Un om a fost la un pas de moarte după ce un copac a căzut peste el. Alţi arbori au rupt cabluri electrice lăsând fără curent aproape 20 de localităţi.

La Bălţi, vijelia a doborât un copac care a căzut peste un om ce mergea pe margina drumului. Acesta a scăpat cu viaţă şi s-a ales doar cu câteva râni uşoare.

„Eu în toată seara mă plimb cu nepoţii aici, în toată seara scârţâie crengile şi nu ştii care va cădea în cap. Aseară, la ora 02.40, chiar în cap mi-a căzut. El e putred în pământ, numai coaja e verde, el trebuie tăiat şi acei plopi trebuie tăiaţi.”

Copacul prăbuşit a rupt şi câteva cabluri electrice lăsând unele întreprinderi din preajmă fără curent.

SERGHEI VOLC, antreprenor: „Cineva trebuie să monitorizeze acest lucru. Din cauza asta nu trebuie să sufere întreprinderile care au de lucru. Acum, procesul de muncă s-a oprit din cauza că a căzut un copac. Întradevăr, copacul trebuia demult tăiat, este periculos. Trebuie de monitorizat.”

Azi la prânz erau 17 localităţi din 11 raioane rămase fără curent electric din cauza rafalelor de vânt. Compania Premier Energy a anunţat că a remediat problema în toate localităţile cu excepţia satelor Carahasani din raionul Ştefan Vodă şi Vărzăreşti din raionul Nisporeni, unde continuă lucrările de reabilitare. Vântul a suflat puternic şi în Chişinău unde a produs mai multe pagube.

Un panou publicitar a căzut peste o maşină pe strada Ismail, iar un copac s-a prăbuşit chiar pe carosabil, blocând circulaţia transportului pe strada Munceşti. Vântul a dat peste cap şi programul curselor aeriene. Un avion care venea de la Istanbul la Chişinău nu a putut ateriza şi a făcut cale întoarsă.

Un alt avion care trebuia să decoleze azi dimineaţă spre Istanbul a rămas la sol. Tot din cauza vijeliei, a fost sistată circulaţia feribotului de la Molovata, care face legătura între cele două maluri ale Nistrului. Serviciul Vamal al Republicii Moldova a precizat că circulaţia va fi reluată atunci când vor permite condiţiile climaterice.