SOCIAL

Un bărbat care pescuia pe suprafaţa lacului Ghidighici a fost scos de sub gheaţă de salvatori

În dimineaţa zilei de 27 ianuarie salvamarii staţiei de salvare pe apă nr.4 de pe lacul “Ghidighici”, localitatea Vatra au salvat o persoană, care s-a prăbuşit sub gheaţa lacului. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 09:50.

Potrivit informaţiilor înregistrate, în timpul pescuitului, un pescar s-a prăbuşit sub gheaţă subţire şi striga de ajutor. Acesta a fost observat de salvatorii staţiei de salvare, care au intervenit de urgenţă în ajutorul sinistratului. În cel mai scurt timp, bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost scos de sub stratul de gheaţă, fiind ulterior predat echipajului de medici pentru îngrijiri necesare de rigoare.

În acest context, IGSU îndeamnă cetăţenii să evite pescuitul, sau plimbările pe podul de gheaţă în perioda rece a anului, atunci când temperaturile oscilează între minus şi plus, iar podul de gheaţă este rigid. Totodată, pescarii, care îndrăznesc să pescuiască la copcă, sunt rugaţi să aleagă bazinele acvatice dotate cu staţii de salvare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2022, aceasta este a treia misiune de salvare realizată de salvatorii staţiilor de salvare din ţară pentru recuperarea şi salvarea persoanelor prăbuşite sub gheaţa subţiere a bazinelor acvatice.