SOCIAL

Trei maşini parcate în curtea unui bloc din sectorul Râşcani al Chişinăului, incendiate noaptea trecută

Trei maşini parcate în curtea unui bloc din sectorul Râşcani al Chişinăului au fost cuprinse de flăcări noaptea trecută. Incendiul a fost provocat intenţionat de către un individ, care i-a dat foc unuia dintre automobile. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate în curte, iar poliţiştii au deschis o anchetă.

Din imagini se vede cum un individ aruncă un cocktail Molotov deasupra uneia dintre maşini. Prima încercare de a incenida automobilul eşuează pentru că individul nu nimereşte ţinta. Apoi se furişează şi ridică obiectul inflamabil pe care-l aruncă din nou, iar maşina se aprinde imediat.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: „În urma incendiului, două maşini au fost distruse în totalitate, iar alta a fost uşor avariată. Autobomobilul căruia i s-a dat foc se afla chiar în mijloc, iar între timp a fost evacuat”.

Incidentul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că pompierii au venit în scurt timp la faţa locului şi au stins incendiul, care se putea extinde asupra altor maşini parcate în preajmă.

„La 3 şi 20 undeva s-a auzit o bubuitură, dar eu nu înţelegeam cei, mi s-a părut că bate vântul. Am văzut că o venit poliţia, pompierii. Da ce s-a întâmplat, mie îmi părea că ard garajurile astea, fiindcă am văzut foc. N-am văzut pe nimeni, căci era ora 3 de noapte. V-aţi uitat peste fereastră? Da, era foarte straşnic. A fost o explozie? Nu una, mai multe au fost. Am văzut poliţie, pompieri, dar nu înţelegeam ce se întâmplă”.

În urma incendiului, nicio pesoană nu a fost rănită. Poliţia susţine că proprietarul maşinii incendiate a depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie Rîşcani. Oamenii legii au pornit o anchetă şi urmează să identifice făptaşul.