SOCIAL

Statul vrea să reglementeze acordarea zilelor libere salariaţilor în situaţii excepţionale

post-img

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale vrea să reglementeze procedura de acordare a zilelor libere salariaţilor în situaţii excepţionale, precum acordarea zilelor libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, pe toată durata suspendării procesului educaţional. Proiectul de lege la care se lucrează va propune modificări la Codul Muncii, transmite IPN.

Este vorba despre acordare zilelor libere în cazul sistării procesului educaţional din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau în situaţii extreme ce au ca efect suspendarea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ, odată cu dispunerea de către autorităţile abilitate a unor măsuri speciale privind asigurarea securităţii, protecţiei vieţii şi sănătăţii populaţiei.

De asemenea, autorităţile îşi propun să organizeze o instituţie juridică nouă care ar permite gestionarea într-un mod mai flexibil de către angajatori a resurselor umane în perioada reducerii activităţilor economice care este cauzată de situaţii excepţionale.