SOCIAL

Specialiştii recomandă mamelor să îşi alăpteze bebeluşul la sân minim şase luni

Mai multe femei din Chişinău au aflat astăzi care sunt beneficiile alăptării în cadrul unui atelier informativ desfăşurat în Săptămâna Mondială a Alăptării. Ele au învăţat cum să-şi alăpteze corect bebeluşii şi ce presupune o alimentaţie sănătoasă în perioadă de dinainte sau după sarcină.

Femeile au aflat de la specialişti de ce e bine să alăpteze copilul exclusiv la sân, dar şi alte informaţii extrem de utile.

Specialiştii recomandă femeilor să îşi alăpteze bebeluşul la sân cel puţin şase luni. Laptele matern este considerat cea mai sigură şi completă sursă de nutrienţi pentru sugari.

Beneficiile alăptării la sân sunt de trei ori mai mari comparativ cu alimentaţia artificială. Pentru mame, cel mai mare avantaj este scăderea riscului de cancer ovarian sau cervical. Totodată alăptarea contribuie la scăderea în greutate după naştere.

Evenimentul se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv, iar numărul femeilor interesate este în creştere. Atelierul este organizat de Spitalul Clinic Municipal Nr.1 şi platforma e-sănătate.md