SOCIAL

Situaţie alarmantă în spitalele din Republica Moldova după ce, de câteva zile, se înregistrează peste cinci mii de cazuri de infectări

Situaţie alarmantă în spitalele din Republica Moldova după ce, de câteva zile la rând, se înregistrează peste cinci mii de cazuri de infectări. Autorităţile anunţă că sunt tot mai puţine paturi disponibile. Cu mai multe detalii la acest subiect vine colega mea Irina Mihailici, Irina, te ascultăm.

IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA. „Situaţia devine din ce în ce mai tensionată deoarece asistăm la o creştere constantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-COV2.

Vorbim despre infectări, nu doar în rândul adulţilor, dar şi în special în rândul copiilor. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii cât şi la Spitalul de Copii Valentin Ignatenco din Chisinău, mai sunt libere doar 19 paturi. Mai îngrijorător este faptul că, în spitalele pentru adulţi, nu mai sunt paturi libere. Sunt internati aproape 3000 de pacienţi.

Şi nu se anunţă vremuri mai bune. Spitalul Clinic Republican "Timofei Moşneaga" a anunţat astăzi că va deschide încă o Secţie de Terapie Intensivă COVID – 19, cu 14 paturi.

Doar în aceată instituţie sunt trataţi  150 de pacienţi cu forme medii ale bolii. Paturi libere în terapie intensivă nu sunt nici la Institutul de Medicină Urgentă. Autorităţile îndeamnă oamenii să evite locurile aglomerate, să respecte normele sanitare şi să se imunizeze împotriva noului coronavirus”.