SOCIAL

SBU a deconspirat o reţea de contrabandişti în care sunt implicaţi aşa numiţi oficiali transnistreni

post-img

Ofiţerii de contraspionaj ai Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Odessa au deconspirat o reţea de trafic ilegal de migranţi, arme şi bunuri fără accize. Ofiţerii de informaţii au stabilit că grupul infracţional include cetăţeni din Ucraina şi Republica Moldova, care transportau imigranţi ilegali, arme şi bunuri accizabile prin estuarul Kuchurgan. Conform datelor preliminare ale anchetei, este posibil aşa-zişi oficiali ai pretinsului minister al sănătăţii de la Tiraspol să fi fost implicaţi în organizarea reţelei de trafic.

Astfel, ofiţerii SBU au reţinut noaptea trecută doi infractori, cetăţeni ai Ucrainei şi ai R. Moldova. Reţinerea a avut loc pe urme fierbinţi în timp ce încercau să transporte un lot de bunuri şi dispozitive explozive în Ucraina. Este vorba de mai mult de 5000 de pachete de ţigări, 5 grenade RGD cu o siguranţă, o grenadă cumulativă manuală RKG-3 şi o grenadă F-1 cu o siguranţă, 10 muniţii pentru AGS-17, aproape 1200 de runde de calibru 5.45.

În ajun, ofiţerii de contraspionaj ai SBU au documentat transferul ilegal al unui grup de imigranţi ilegali prin această reţea peste graniţa de stat a Ucrainei.

Anchetatorii agenţiilor de securitate au iniţiat proceduri penale în conformitate cu Codul penal al Ucrainei.

Acţiunile de investigaţie continuă pentru a stabili toate circumstanţele activităţii ilegale şi persoanele implicate în aceasta.