SOCIAL

Regia „Exdrupo” a împrăştiat material antiderapant pe toate drumurile din Chişinău

post-img

Regia „Exploatarea drumurilor şi podurilor”, „Exdrupo”, a împrăştiat material antiderapant pe toate străzile Chişinăului şi în suburbii, transmite MOLDPRES.

Regia „Exdrupo” a anunţat că 13 autospeciale au fost antrenate în lucrări de prevenire a poleiului, împrăştiind pe străzile oraşului şi în suburbii material antiderapant.

În acelaşi timp, reprezentanţii regiei au menţionat că, în conformitate cu normativele în vigoare pentru întreţinerea drumurilor şi podurilor naţionale, timpul de răspuns al serviciilor specializate la urgenţele apărute la întreţinerea pe timp de iarnă, în cazul deszăpezirii şi combaterii lunecuşului, variază între 2,5 şi 3,5 ore, în funcţie de categoria de importanţă a străzilor.

De asemenea Regia „Exdrupo” a specificat că pe timpul nopţii a întreprins toate măsurile necesare pentru a asigura deplasarea sigură a transportului public de călători şi a celui privat pe drumurile publice municipale şi a intervenit pe drumurile secundare.

Reprezentanţii regiei au precizat că, ieri, în orele de vârf, muncitorii întreprinderii municipale au intervenit cu întârziere, din cauza ambuteiajelor din trafic.