SOCIAL

Deşi este cod roşu de alertă epidemiologică, în oraşul Orhei continuă distracţia. Mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliţiei Bălţi au mers astăzi la parcul de distracţii Orheiland şi au cerut sistarea temporară a acestuia, în condiţiile în care numărul de cazuri a crescut alarmant. La scurt timp, la locul cu pricina, şi-a făcut apariţia şi deputatul Partidului "ŞOR" Marina Tauber care s-a luat la ceartă cu oamenii legii.

Şeful adjunct al IGP, Alexandru Bejan, a declarat că astăzi membrii Consiliului Raional Orhei ar fi adus intenţionat la parcul de distracţii un autocar cu copii. Mai mult, reprezentanţii locali refuză în continuare să se conformeze noilor reguli anti-pandemice stabilite de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

ALEXANDRU BEJAN, şef adjunct al IGP. „Au fost deja acumulate materiale şi iniţiate 3 proceduri contravenţionale în privinţa administraţiei punctului de distracţie, având în vedere că nu reacţionează la nicio somaţie de a se confirma”.

Deputatul Partidului "ŞOR" Marina Tauber s-a arătat indignată de prezenţa oamenilor legii pe teritoriul parcului de distracţii şi a spus că fracţiunea Şor nu se conformează regulilor CNSP. Ei recunosc doar hotărarea Comisiei raionale.

Oamenii legii spun că, în scopul siguranţei şi sănătăţii publice, vor aplica şi sancţiuni.

ALEXANDRU BEJAN, şef adjunct al IGP. „Urmează a fi examinată posibilitatea de tragere la răspundere a factorilor de decizie, încercăm să formăm un dialog constructiv cu aceştia, dar în funcţia de evoluţia din urmatoarele zile, vom lua o decizie în acest sens”.