SOCIAL

Oamenii au început deja să facă cumpărăturile pentru Crăciun

Până la Crăciun, au rămas zile numărate, iar oamenii au început deja să facă cumpărăturile. Şi dacă astăzi a fost zi liberă, cei mai mulţi au mers la Piaţa Centrală. A fost aglomeraţie, de nu aveai unde arunca un ac. Oamenii au cumpărat carne, peşte, legume şi fructi pentru a-şi umple frigiderul. Vânzătorii dau asigurări că preţurile nu au crescut, ci dimpotrivă, sunt mai mici decât anul trecut, în aceiaşi perioadă.

În Piaţa Centrală din Chişinău a fost forfotă mare. În ajunul Crăciunului, oamenii au început să îşi facă provizii. Hala de carne a fost amenajată cu decoraţiuni specific sărbătorilor de iarna. Pe tarabe, produsele nu s-au lăsat mult aşteptate.

Vânzătorii spun că nu au mărit preţurile pentru carne. A fost la mare căutare şi hala cu peşte mai ales că a fost dezlegare conform calendarului ortodox.
Lucia Suceveanu a venit la cumpărături cu soţul. Femeia spune că pandemia îi ţine departe pe copii şi nepoţii care trăiesc peste hotare.

LICIA SUCEVEANU: „Acum facem tot aşa foarte modest fiindcă, fără oaspeţi, fără întâlniri. Copii nu vin din străinătate şi mă rog facem aşa ce putem. Niste răcituri, nişte sărmăluţe, o salată şi ajunge. Mai din timp că apoi, iată e aglomerat şi e riscant.”

De teamă să nu-şi piardă clienţii, vânzătorii de legume şi fructi nu au mărit nici ei preţurile.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Piaţa Centrală din Chişinău va avea un program special. Pe 1 şi 7 ianuarie, de Crăciunul pe stil vechi, piaţa va fi ănchisă. Iar pe 2 şi 8 opt ianuarie se vor face salubrizarea şi dezinfectarea spaţiilor comerciale.