SOCIAL

Nerespectarea regulilor de circulaţie a lăsat un şofer din Cimişlia fără dreptul de a conduce mijloace de transport

post-img

Ofiţerii Direcţiei patrulare Sud, aflându-se la menţinerea şi asigurarea ordinei publice în oraşul Cimişlia, au observat un autovehicul care circula haotic şi cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate ori să oprească mijlocul de transport, însă acesta a ignorat cerinţele agenţilor de patrulare şi şi-a continuat destinaţia.

La scurt timp, maşina a fost stopată. La volan se afla un bărbat de 35 de ani, fiindu-i propusă procedura de a trece testarea alcoolscopică pentru depistarea stării de ebrietate şi naturii ei, acesta categoric a refuzat.


În urma verificării sistemului de date, inspectorii de patrulare au constatat că bărbatul este dat în căutare de către un executor judecătoresc pentru neachitarea la timp a unor plăţi.

Şoferul fost escortat la Inspectoratul de poliţie Cimişlia, pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică şi un dosar administrativ pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.

Pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică, riscă muncă remunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru nestoparea maşinii la indicaţiile poliţiştilor, riscă amendă de la 17.500 până la 25.000 de lei, muncă remunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.