SOCIAL

Mai multe curți de blocuri din Chişinău intră în reparații

post-img

Primăria municipiului Chişinău informează că 35 de curţi de bloc din cele cinci sectoare ale oraşului vor fi reparate pe parcursul anului curent.

Licitaţiile pentru desemnarea agenţilor economici care vor executa lucrările au fost lansate recent şi vor dura până pe data de 6 mai, a. c.

Concursurile au fost anunţate pentru fiecare sector al oraşului în parte, iar criteriul de evaluare aplicat pentru adjudecarea contractului este preţul cel mai scăzut şi corespunderea tuturor cerinţelor solicitate.

Lucrările de reparaţie curentă în curţile blocurilor multietajate prevăd decaparea asfaltului uzat, montarea bordurilor noi, ridicarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare, amenajarea accesului în curţi şi aşternerea unui nou strat de asfalt.

Primăria Chişinău menţionează că adresele curţilor de bloc au fost selectate reieşind din cererile depuse de locuitorii oraşului, inclusiv în curţile unde nu sunt planificate intervenţii la reţelele subterane. De asemenea, lucrările pe unele adrese au fost determinate prin Legea Bugetului de stat, votată de Parlament.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că reparaţiile curente în curţile de bloc sunt necesare, în condiţiile când pe anumite adrese nu s-a intervenit de mai mulţi ani. ”Vom reabilita şi iluminatul, vom construi după caz parcări, vom instala mobilier urban, terenuri de joacă şi workout. Municipalitatea va prevedea în fiecare an surse bugetate la acest capitol, astfel că cetăţenii oraşului să beneficieze de condiţii mai bune pentru trai, inclusiv în curţi", a spus primarul.