SOCIAL

Mai multe curţi de bloc din Chişinău au intrat în reparaţie capitală

post-img

Primăria municipiului Chişinău informează că sunt în desfăşurare activităţile de amenajare a teritoriilor în 7 din cele 35 de curţi blocuri selectate pentru reabilitare în anul curent. Lucrările sunt iniţiate în cadrul Proiectului municipal „Curţi de blocuri confortabile".

În prezent, sunt executate lucrări de instalare a bordurilor noi şi decaparea asfaltului uzat de pe carosabilul din interiorul curţilor, pe următoarele adrese: str. Drumul Viilor, 40, 42, 42/3 (cu amenajarea a 1000 m² pentru parcare auto); Şos. Hânceşti, 55/3, 55/6 (512 m² - parcare auto); str. Lomonosov, 38, 40 (382 m² - parcare auto); str. Igor Vieru, 3/2, 5/2 (300 m² - parcare auto), bd. Traian, 1/1; bd. Cuza - Vodă, 18/1, 20/1; str. N. Costin 59. Intervenţia în celelalte curţi de blocuri va începe în zilele următoare.

Adresele curţilor de bloc au fost selectate reieşind din cererile depuse de locuitorii oraşului, inclusiv în curţile unde nu sunt planificate intervenţii la reţelele subterane. De asemenea, lucrările pe unele adrese au fost determinate prin Legea Bugetului de stat, votată de Parlament.

Reabilitarea curţilor de blocuri multietajate prevăd amenajarea locurilor de parcare, reparaţia trotuarelor şi a căilor de acces în curţi, amenajarea spaţiilor verzi, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului public, precum şi instalarea terenurilor de joacă pentru copii.

Potrivit Primăriei Chişinău, au fost identificate resurse financiare din bugetul municipal pentru reparaţia altor curţi de blocuri din Programul de reabilitare a curţilor de blocuri stabilit în baza propunerilor înaintate de preturile de sector. Astfel, au fost finalizate primele lucrări de reabilitare a acceselor în câteva curţi de blocuri din str. M. Costin, sectorul Râşcani.