SOCIAL

Logoped, online. O tânără specializată în psihologie clinică şi logopedie s-a adaptat perioadei pandemice şi răspunde online la întrebările părinţilor

Defectele de vorbire la copii pot fi corectate. Trebuie doar atenţie, răbdare şi sfatul unui expert. O tânără specializată în psihologie clinică şi logopedie a reuşit să-şi deschidă un cabinet de consiliere în oraşul Sângerei. Pasionată de acest domeniu de interes ea a îndrăznit să-şi urmeze vocaţia şi în România şi acum are pacienţi pe ambele maluri ale Prutului.

Alina Ivanenco este psihologul care vine cu  soluţii şi recomandări pentru o dezvoltare corectă a vorbirii la copii. În perioada pandemiei, clipurile ei postate pe internet sunt de mare folos părinţilor. Ea vine cu sugestii, sfaturi şi recomandări, pentru ca părinţi să poată lucra corect cu cei mici. Într-un timp record, Aliona a câştigat încrederea clienţilor săi.

ALIONA IVANENCO psiholog, logoped: „Această idee mi-a venit în urma multitudinii de solicitări pe care le aveam de la părinţii, din recomandările pe care le primeau unii de la alţii”.

Despre logopedul din Sângerei s-a dus vestea, nu doar în Republica Moldova, ci şi în România.

ALIONA IVANENCO psiholog, logoped: „De obicei la noi apelau părinţii de peste hotarale tării, care nu aveau acces la logoped, avem foarte multe mesaje din toate colţurile lumii.

Iniţial, cabinetul de logopedie a fost deschis în cadrul Incubatorului de Afaceri din Sângerei. Aliona Ivaneco a beneficiat de consultanţă în aplicarea proiectelor şi de granturi pentru dezvoltarea afacerii.

ALIONA IVANENCO psiholog, logoped: „În anul 2018 graţie proiectului lansat de ODIMM "Femei în afaceri" am reuşit să câştigăm un grant, care ne-a ajutat să cumpărăm mai multe utilaje performante pentru tipografia noastră”.

Odată ce avea un spaţiu pentru cabinet şi multe solicitări de la părinţii, logopedul şi-a creat canalul de Youtube. Astfel, s-a aventurat în mediul online.

ALIONA IVANENCO psiholog, logoped: „Soţul meu este cameramanul, care poziţionează camera de filmat... filmăm în sufrageria noastră”.

Părinţii iau cu asalt platforma informativă a Alionei. Logopedul răspunde zilnic la zeci de întrebări şi adună sute de vizualizări. Adulţii trebuie să fie foarte atenţi la mesajul specialistului, atenţionează logopedul. În perioada de carantină, Aliona a continuat să lucreze online în folosul comunităţii, realizând mai multe consultaţii psihologice şi logopedice absolut gratuit.