SOCIAL

Locuitorii satului Frăsineşti din raionul Ungheni au construit o casă pentru patru fraţi nevoiaşi

Unirea face puterea. Au demonstrat-o o dată în plus locuitorii satului Frăsineşti din raionul Ungheni. Ei s-au mobilizat exemplar şi au construit o casă pentru patru fraţi nevoiaşi, care acum se bucură de condiţii de trai la care nici n-au visat.

Până nu demult, cei patru fraţi, care locuiesc în satul Frăsineşti din comuna Măcăreşti, trăiau într-o casă dărăpănată, în condiţii de sărăcie extremă. În luna aprile a acestui an, autorităţile locale au decis să mobilizeze întreaga comunitate şi să le ridice celor patru fraţi o casă nouă. Aveau nevoie de ajutor, mai ales că doi dintre ei sunt cu handicap.

Agenţii economici au donat materiale de construcţie, iar forţa de muncă a fost asigurată de săteni.

EUDOCHIA UNGUREANU, mătuşa celor patru fraţi: Am dat podurile cu vopsea, am şters ferestrele, am pus draperiile, asta am făcut. acum tot am grijă, fac curat, le aduc mâncare la băieţi.

„Se dărâma casa pe ei şi a sărit domnul primar cu agenţii economici şi lucrătorii au dat o mână de ajutor şi s-a făcut. Trebuie de ajutat unul cu altul, pe cei săraci, pe cei bolnavi, depinde de soarta omului, dacă vezi că nu poate, trebuie să-i ajutăm”, spun oamenii.

SERGIU MANCIU, primar, comuna Măcăreşti: Am simţit pe propria piele că în Moldova încă mai există clacă. lumea a sărit în ajutor, pentru că au înţeles că aceşti fraţi merită susţinere, cu ajutorul Domnului s-a făcut un lucru mare.
Datorită efortului comun al localnicilor din Frăsineşti, în cinci luni, casa a fost dată în exploatare, iar cei patru fraţi care se descurcă foarte greu, se bucură acum de noi condiţii de trai.

Construcţia casei a costat peste 100 de mii de lei, iar autorităţile locale spun că vor să mobilizeze din nou agenţii economici şi localnicii pentru a ajuta şi alte familii nevoiaşe din comuna Măcăreşti.