SOCIAL

Îţi doreşti o carieră în IT? Nu rata programul de Internship Endava

post-img

Compania Endava oferă posibilitatea de instruire şi creştere în carieră în cea mai progresistă industrie a momentului - IT, prin intermediul programului de Internship, activ în Republica Moldova din anul 2002.

Cu o durată de 3 luni de studiu intensiv, programul este bazat pe conceptul hands on – cunoştinţele teoretice sunt puse în practică, internii având posibilitatea să asiste proiectele Endavei. Pe tot parcursul programului, aplicanţii sunt ghidaţi de mentori cu experienţă, iar în funcţie de rezultate, la final, li se oferă posibilitatea de a fi angajaţi în cadrul companiei. Rata de angajare a internilor este de 80-90%.

Istorii de succes în programul de Internship

Istoria lui Ion Secrieru este una dintre cele de succes ale programului. Acesta a aplicat în 2018, fără a avea experienţă în IT, iar acum deţine funcţia de Service Delivery Manager în cadrul Endava.

„Pentru mine internship-ul din toamna 2018 a fost o experienţă intensă. Nu aveam background tehnic, respectiv cele 3 luni de training au fost super utile şi interesante. Am învăţat lucruri tehnice (JavaScript, SQL, HTML, CSS, etc.), cât şi non-tehnice cum ar fi: business writing, customer care sau framework-ul agile. În cele 3 luni am crescut într-un mediu cu multe provocări, dar şi cu multă susţinere din partea colegilor şi a mentorilor”, povesteşte Ion.

Ion Secrieru vine cu recomandări pentru cei care îşi doresc să aplice la programul de Internship: „Recomandarea mea pentru cei care doresc să aplice este să vadă această oportunitate ca o investiţie personală şi profesională. Mai mult, recomand celor care îşi doresc să facă parte din program să revizuiască CV urile înainte să aplice şi să se pregătească bine de interviu.”

Şi Violeta Dimitriov şi-a început cariera în IT la Endava datorită programului de internship din toamna anului 2019, iar acum este Applications Management Engineer: „Programul a fost dinamic şi captivant. Aveam dorinţa de a învăţa şi a trece la noi nivele. Cu siguranţă programul este unul care merită tot efortul, în special pentru persoanele care caută disciplină şi proces de învăţare structurat. Indiferent dacă eşti sau nu angajat la finele programului, experienţa este una valoroasă.”

Despre programul de Internship Programul de Internship se desfăşoară de două ori pe an: primăvara şi toamna. Programul de studiu este unul intensiv, cu o durată de 3 luni, 5 zile pe săptămână, 6 ore pe zi. Internshipul este unul gratuit, neremunerat, cu oportunitatea de angajare Programul este orientat pentru studenţii de la facultăţile cu profil, tinerii absolvenţi sau cei înscrişi într-un program de master. Eligibile sunt inclusiv persoanele care îşi doresc să-şi schimbe profesia şi să adopte o meserie în IT.

Pentru a aplica la program, candidaţii trebuie să cunoască limba engleză la nivel intermediar şi să aibă cunoştinţe de bază într-un program tehnic. Cei selectaţi pentru a face parte din 2 program, vor avea posibilitatea să înveţe de la specialişti cu experienţă bogată în IT şi vor avea acces la resurse de instruire tehnică şi învăţare a programelor de lucru. Totodată, aceştia vor avea posibilitatea să participe în cadrul proiectelor companiei şi să participe la toate activităţile interne.

Programul de Internship este disponibil pentru următoarele direcţii:
Testing
Automation Testing
Development
Java Development
Front-End Development
.NET Development
Android Development
iOS Development
Applications Management
Applications Management Analyst
Applications Management Java Engineer
Applications Management .NET Engineer
DevOps Engineer Applications Management
Data
Data Engineer

Pentru mai multe detalii despre programul de Internship Endava, accesaţi: www.endava.com/InternshipChisinau

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai mari companii la nivel internaţional din domeniile financiar- bancar, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie şi retail. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai înalt de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă în activitatea lor. Endava are peste 7.000 de angajaţi în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest şi centre de livrare în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela şi Columbia. În iulie 2018, Endava a fost listată la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursieră a companiei era de 4.17 miliarde de dolari la data de 31 martie 2021.