SOCIAL

FOTO. „Dreptate pentru Dumitru”. Rudele tânărului bătut până la moarte la Costeşti au protestat la Ialoveni

post-img

Rudele, prietenii dar şi cei care au fost sensibilizaţi de omorul de la Costeşti, au protestat astăzi în faţa Inspectoratului de Poliţie din Ialoveni şi în faţa Procuraturii raionului Ialoveni. Oamenii au venit cu pancarte „Dreptate pentru Dumitru” şi au cerut ca în cazul tânărului Dumitru Jomir, bătut în seara de Revelion şi care a decedat cinci zile mai târziu, să fie aplicată legea.

După mai multe acuzaţii de tentative de muşamalizare a cazului, atât şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni Pavel Damascin, cât şi şeful Procuraturii Ialoveni Valeriu Chitoroagă, ambii ieşiţi în faţa protestatarilor, au dat asigurări că acest caz nu va fi muşamalizat.

Procurorul şef a declarat că în prezent, oamenii legii sunt în aşteptarea expertizei medico-legale, pentru a putea transmite în instanţă dosarul. Acesta a confirmat că şi la acest moment sunt două persoane suspectate, deşi rudele spun că cel puţin trei persoane au lovit în Dumitru, lucru care se vede şi din imaginile video surprinse de o cameră de supraveghere.

Întrebat dacă cei circa 15 tineri care au fost martori la bătaie vor fi cumva traşi la răspundere, Chitoroagă a spus că „pentru cei care s-au uitat încă nu avem lege”.Amintim că Dumitru Jomir a murit pe 5 ianuarie 2019, ora 10:30 la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion. Tânărul se afla la petrecerea de Revelion împreună cu prietenii lui. Agresorii s-au năpustit asupra lui şi l-au lovit cu o scândură de la gard, doborându-l la pământ. Când a încercat să se ridice de la pământ, atacatorii l-ar fi lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară şi au şi sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l.

Rudele victimei spun că băiatul a fost bătut de trei persoane, lucru vizibil pe camerele de supraveghere, iar cea de-a treia persoană nu a fost identificată nici astăzi.

Scena de bătaie a fost urmărită de aproximativ 15 martori. Serviciul 112 a publicat înregistrări audio: cel care a sunat la 112 a spus operatorului 112 că un băiat a leşinat şi a căzut. Întrebat dacă e vorba de vreo bătaie, apelantul neagă şi insistă că victima a căzut singură.