SOCIAL

Fost poliţist de frontieră, documentat pentru trafic ilicit de mărfuri

post-img

La valorificarea unor informaţii operative, angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat un locuitor al satului Palanca care practica activităţi de trafic ilicit de mărfuri cu încălcarea regulilor vamale. Ba mai mult că acesta este fost poliţist de frontieră, iar în cadrul documentării s-a constatat că îi era facilitată trecerea frontierei de actuali angajaţi ai IGPF.

Măsurile de cercetare a persoanei au fost iniţiate acum o lună, în baza existenţei unor probe concludente despre ilegalităţile comise. Astfel, în data de 28 septembrie a.c., ofiţerii de investigaţie din cadrul Direcţiei regionale EST au acţionat în regiunea de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-2.

Ca rezultat, la intrarea în satul Palanca, raionul Ştefan Vodă, au oprit în trafic un mijloc de transport de model Volkswagen, cu numere de înmatriculare moldoveneşti. Şoferul a fost legitimat un cetăţean al R. Moldova în vârstă de 38 de ani, fiind cunoscut ca fost angajat al Poliţiei de Frontieră.

Totodată, în calitate de pasager era un actual poliţist de frontieră, din spusele căruia se afla în concediu de odihnă. În timpul verificării autovehiculului au fost depistate cinci metri cubi de scândură şi două cutii cu cuie, pentru care nu s-au putut prezenta niciun document.

Din informaţiile deţinute şi analiza imaginilor din punctul de trecere Palanca, pe unde persoana a introdus marfa, se observă că angajatul Poliţiei de Frontieră de la linie nu-şi onorează misiunile, încălcând intenţionat procedurile de control al trecerii frontierei.

Pe faptul dat, mijlocul de transport şi mărfurile au fost depozitate pe teritoriul Sectorului până la elucidarea circumstanţelor şi luarea unei decizii în acest sens. Totodată, au fost dispuse cercetări interne pe numele angajaţilor Poliţiei de Frontieră care au înlesnit trecerea frontierei de stat.