SOCIAL

Explozie a preţurilor locuinţelor din Bălţi

În municipiul Bălţi, locuinţele s-au scumpit cu 30 la sută. Potrivit specialiştilor, preţurile au crescut din cauza scumpirii materialelor de construcţii în perioada pandemiei de Covid-19. Specialiştii susţin că locuinţele vor continua să se scumpească şi anul viitor.

În oraşul Bălţi, preţul locuinţelor a crescut galopant în ultima perioadă. Atât casele,cât şi apartamentele s-au scumpit cu până la 5000 de euro.

GHENADIE FORMANIUC, agent imobiliar: „Preţurile au crescut din cauza pandemiei, dar şi din cauza scumpirii preţurilor la materialele de construcţii.”

Agenţii imobiliari spun că scumpirile vor continua şi anul viitor. În prezent, un metru pătrat de locuinţă poate ajunge şi la 1000 de euro, în funcţie de zona în care se află, de amplasarea apartamentului în bloc şi de calitatea reparaţiei interioare.

GHENADIE FORMANIUC, agent imobiliar: „Dacă apartamentul este mobilat, este amplasat într-o zonă confortabilă, atunci metrul pătrat poate ajunge până la 1000 de euro.”

Locuitorii municipiului Bălţi spun că au venituri prea mici pentru a-şi cumpăra o locuinţă.  

În prezent, în municipiul Bălţi, un metru pătrat în apartamentele din blocurile noi costă între 450 euro şi 650 euro, iar în cele vechi, preţul oscilează între 400 şi 1000 de euro. Oraşul are peste 100 de mii de locuitori şi este al doilea ca mărime din Republica Moldova.