SOCIAL

VIDEO. „Eu vreau şi pot” este o campanie socială de susţinere a persoanelor cu dizabilităţi

În Republica Moldova, aproape 186 mii de persoane au un grad de dizabilitate şi întâmpină dificultăţi la încadrarea în câmpul muncii. Din acest motiv, a demarat campania socială de susţinere a persoanelor cu nevoi speciale „Eu vreau şi pot”. Angajatorii, familiile tinerilor cu nevoi speciale şi societatea vor fi informaţi despre capacităţile şi posibilităţile tinerilor de a avea un loc de muncă în Republica Moldova.

Statisticile arată că în 2016 s-au înregistrat la şomaj aproape 800 de persoane cu dizabilităţi. Nici jumătate dintre ei nu au fost plasate în câmpul muncii. Problemele sunt aceleaşi şi în 2017.  

Atunci când a început să-şi caute un loc de muncă, Vladimir Andreev a avut mari probleme. A fost refuzat de mai multe ori, dar perseverenţa l-a ajutat.
 
Potrivit specialiştilor, Legea 60 cu privire la incluziunea persoanelor cu dizabilităţi este funcţională mai mult la nivel teoretic.
 
Campania „Eu vreau şi pot” este iniţiată de Asociaţia Obştească „Centrul media pentru tineri” şi Alianţa Organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi.  Campania se va desfăşura pe parcursul acestui an şi va include acţiuni de informare şi sensibilizare a angajatorilor.