SOCIAL

Construcţia unui bloc în Chişinău provoacă din nou nemulţumirea unor oameni care locuiesc în preajmă

Construcţia unui bloc în Chişinău provoacă din nou nemulţumirea unor oameni care locuiesc în preajmă. Lucrările de construcţie au început în urmă cu două luni, fără ca vecinii să fie anunţaţi. Ei afirmă că lucrările sunt ilegale şi cer să fie oprite.

Pe strada Sprîncenoaia din sectorul Telecentru, urmează a fi construit un bloc cu 15 etaje. Locatarii din zonă sunt indiganţi pentru că anterior, compania care construieşte blocul, le-a promis să amenajeze în acel loc parcări.

„În aceste trei complexe, cu 500 de apartamente, nu a fost conceput niciun loc de parcare amenajate în aer liber. Noi avem stradela aceasta, iar dimineaţa când ieşim la serviciu este ambuteiaj, este bolcată. Acum dacă aici vom mai fi construite aici câteva blocuri, deja şi strada aceasta va fi blocată.”

„În fiecare seară aceste stardele toate sunt bucşite cu maşini, care nu au unde se parca. Locatarii au depus mai multe sesizări la Agenţia de Supraveghere Tehnică, Inspecţii în Construcţii, la Primărie.”

Fostul viceprimar, Victor Chironda a declarat că la sfârşitul lunii septembrie, Primăria a emis o autorizaţie de construcţie, însă nu pentru un bloc, ci pentru clădirea unui centru cultural.

VICTOR CHIRONDA, fost viceprimar: „La etapa actuală avem eliberat doar certificatul de urbanism şi nu există nici proiectul aprobat sau prezentat la Primărie şi nu există nicio autorizaţie de construcţie chiar şi pentru un centrul cultural. De asta, orice lucrări care se întâmplă aici, acum, sunt absolut ilegale”

NATALIA IXARI, consilierul primarului Ion Ceban: „Atunci când se construieşte şi nu corespund normelor este AST-ul care trebuie să intervină. Atât. Nu, Primăria. Pur şi simplu acuzaţii, vorbe nedemonstrate în stilul domnului Chironda.”

Am încercat să luăm legătura cu reprezentantul companiei de construcţii pentru un comentariu, însă nu a fost de găsit.