SOCIAL

Trei tineri basarabeni sunt documentaţi pentru uz de acte oficiale falsificate. Aceştia au prezentat certificatele testelor PCR Covid-19, care s-au dovedit a fi neveridice. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de 27 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Pentru a nu fi plasaţi în regim de autoizolare, trei conaţionali de 27, 28 şi 36 de ani, pasageri ai aceluiaşi automobil, au prezentat la controlul de frontieră rezultatul negativ al unor teste PCR Covid-19. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că informaţiile prezentate de codul-QR sunt eronate şi nu au vreo legătură cu clinica medicală indicată pe certificate.

În plus lipseşte ştampila instituţiei şi semnatura persoanei responsabile. Audiaţi, călătorii au declarat că şoferul este cel care s-a ocupat de obţinerea acestor documente prin intermediul unor persoane, identificate pe reţelele sociale.

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a ilegalităţii. Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalităţii acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanţelor şi identificarea tuturor persoanelor implicate. La finalul anchetei se va face încadrarea juridică a faptelor şi atragerea la răspundere corespunzătoare.