Romania La Zi

VIDEO. Prima staţie smart de autobuze s-a inaugurat la Cluj-Napoca: faci sport, primeşti un bilet gratuit

post-img

În schimbul a 20 de genuflexiuni pe care le faceţi, primiţi un bilet de autobuz pentru o călătorie. Se întâmplă în Cluj-Napoca, unde a fost montată prima staţie SMART de autobuze din ţară. Aparatul are un dispozitiv care numără fiecare genuflexiune, apoi emite un bilet valabil pentru o călătorie pe mijloacele de transport în comun.


 

Clujenii pot să obţină timp de două săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos şi gratuit. Ei trebuie să se poziţioneze în faţa acestui aparat şi să facă 20 de genoflexiuni.

În prima staţie SMART de autobuze din ţară călătorii sunt întâmpinaţi de un automat dotat cu o camera de luat vederi. Softul integrat numără exerciţiile şi emite un bilet gratuit după ce fiecare doritor a executat 20 de genuflexiuni. Doritorii au la dispoziţie două minute să facă toate genoflexiunile. Amatorii de sport nu s-au lăsat aşteptaţi.

La iniţiativa pentru sport promovată de o companie privată din Cluj s-a alăturat şi pilotul de raliu Cristiana Oprea. Specialiştii în sport şi nutriţie confirmă că orice moment al zilei e un bun prilej pentru a face mişcare.

”Chiar dacă ai un ritm alert şi eşti foarte ocupat, recomandăm şi aş spun că e indicat să îţi găseşti 30 de minute să le aloci mişcării, fiecare le faci acasă. Încurajăm să faceţi mişcare”, spune Maria Daud, instructor de fitness.

Staţia sportivă smart va rămâne în centrul Municipiului Cluj-Napoca în următoarele două săptămâni.

Proiectul a fost gândit de către cei de la Sports Festival. Aceştia nu au putut organiza evenimentele obişnuite din cauza pandemiei, aşa că s-au adaptat. Misiunea lor este să îi determine pe oamenii de rând să facă mişcare. În următoarea perioadă, aceştia plănuiesc să invite şi sportivi de performanţă aici pentru a promova un stil de viaţă sănătos.