EXTERN

„Ucraina va rezista!”. Mii de oameni au demonstrat la Lvov. La Kiev tot mai mulţi civili se înrolează în forţele de apărare. Mii de explozii au fost raportate în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei

post-img

Ucraina va rezista! Sub acest slogan mii de oameni au demonstrat la Lvov, în vestul ţării, în timp ce la Kiev tot mai mulţi civili se înrolează în forţele de apărare. La fel fac şi separatiştii din Donbas unde în ultima zi numărul exploziilor raportate este de ordinul miilor. Printre cei care au fost foarte aproape de tirurile rebelilor pro-ruşi s-a numărat şi ministrul de Interne care a vizitat militarii aflaţi pe linia frontului, relatează ştiriletvr.ro.

Momente de groază pentru ministrul ucrainean de Interne, câţiva parlamentari şi jurnalişti străini care vizitau linia frontului din estul Ucrainei şi au fost foarte aproape de tirurile separatiştilor.

 

Mii de explozii au fost raportate în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei. În Lugansk, separatiştii spun că 2 civili au murit şi mai multe clădiri au fost avariate în tiruri ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, Ucraina a suspendat operaţiunile la unul din cele 7 puncte de control din regiunea Donbas, din cauza intensificării bombardamentelor.

Între timp la Doneţk bărbaţii din regiune au răspuns apelului la mobilizare lansat de liderii separatişti.

Aceasta acţiune, ca de altfel toate deciziile luate de separatişti sunt dictate de Moscova, consideră oficialii ucraineni.

Şi nu doar separatiştii se pregătesc de ce e mai rău. La Kiev tot mai mulţi civili se înrolează şi fac antrenamente pentru a-şi apăra ţara.

Civilii care pun mâna pe arme nu este deloc o noutate în Ucraina. Şi în 2014 când a izbucnit conflictul în regiunile separatiste brigăzile de voluntari au constituit o parte importantă din forţele ucrainene de apărare.

Înarmaţi sau nu, ucrainenii vor să arate că sunt uniţi.

La Lvov, în vestul ţării mii de oameni au demonstrat împotriva ameninţărilor Rusie sub sloganul: Ucraina va rezista.