EXTERN

Elon Musk îl provoacă pe Vladimir Putin la o luptă unu-la-unu pentru a decide soarta Ucrainei

post-img

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, l-a provocat pe preşedintele rus Vladimir Putin la o luptă unu-la-unu, sugerând că câştigătorul decide soarta Ucrainei. Provocarea a fost lansată de excentricul miliardar pe twitter.

„Îl provoc pe Vladimir Putin la o singură luptă”, a scris Elon Musk pe twitter. De altfel, Numele lui Vladimir Putin a fost scris în acest mesaj cu litere slave.

În plus, Musk şi-a încheiat mesajul cu „Miza este Ucraina”, afirmaţie scrisă tot în limba rusă, indicând aparent că câştigătorul duelului va decide soarta războiului Rusia-Ucraina, scrie digi24.ro.

Întrucât Putin nu are un cont personal de Twitter, Musk a etichetat într-o altă postare contul oficial de Twitter al preşedinţiei ruse  „@KremlinRussia_E”.  Sunteţi de acord cu această luptă? a întrebat Elon Musk.

Politicienii ucraineni de până au salutat oferta. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, el însuşi un fost boxer, a răspuns cu trei emoji-uri care sugerează o îmbrăţişare. Preşedintele rus nu a răspuns încă. 

Elon Musk a fost un susţinător vocal al guvernului de la Kiev de când a început invazia rusă în Ucraina. La începutul acestei luni, una dintre companiile deţinute de antreprenorul din California, Starlink, a furnizat Ucrainei o serie de antene satelit destinate să protejeze accesul la internet în ţară.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit cu Elon Musk pe 6 martie şi a transmis apoi că Ucraina va primi antene Starlink suplimentare pentru a ajuta oraşele distruse fără acces la internet.

Totodată, Zelenski l-ar fi invitat pe Musk în Ucraina, după terminarea războiului iniţiat de Rusia. „Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte şi fapte”, a spus Zelenski într-un mesaj pe twitter despre Elon Musk.