Covid 19

Numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova scade vertiginos, anunţă Ministerul Sănătăţii

Numărul cazurilor de covid-19 în Republica Moldova scade vertiginos. Potrivit Ministerului Sănătăţii arată că mai mult de jumătate din numărul îmbolnăvirilor se atestă în regiunea transnistreană. În acelaşi timp sunt înregistrate şi mai puţine decese.

În prezent în Republica Moldova sunt bolnave de COVID-19 aproape 6500 de persoane. Datele raportate de Ministerul Sănătăţii arată că numărul cazurilor noi este în continuă scădere. În perioada 27 februarie - 5 martie au fost înregistrate peste patru mii de cazuri noi, în timp ce în ultima

SCAD CAZURILE NOI DE COVID
6 martie -13 martie        1569 de cazuri
27 februarie – 5 martie  4081 de cazuri
sursa: Ministerul Sănătăţii

Mai mult de jumătate dintre cazurile noi se înregistrează în regiunea transnistreană aflată sub cod roşu. În stânga Nistrului se atestă peste 300 de cazuri la 100 mii de locuitori. În ultima săptămână a scăzut şi numărului deceselor în rândul persoanelor infectate cu Covid. În perioada 6-13 martie, peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor provocate de covid, faţă de aproape 80 de decese raportate săptămâna trecută.

MAI PUŢINE DECESE PROVOCATE DE COVID-19
6 martie - 13 martie         55 cazuri
27 februarie - 5 martie     79 cazuri
sursa: Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în prezent sunt 24 de instituţii medicale în care rămân deschise secţii cu paturi pentru pacienţii bolnavi de Covid. Doar 30 la sută din populaţia Republicii Moldova este vaccinată cu schema completă împotriva noului tip de coronavirus. Autorităţile au comunicat că dacă numărul de infectări va continua să scadă, restricţiile anti-covid ar putea fi anulate de săptămâna viitoare.