ACTUALITATE

Serviciile de aprovizionare cu apă în oraşul Drochia vor fi îmbunătăţite cu suportul Uniunii Europene

post-img

Ieri, în faţa primăriei oraşului Drochia, a avut loc lansarea oficială a lucrărilor de construcţie pentru proiectul finanţat de Uniunea Europeană (UE) privind îmbunătăţirea serviciilor de aprovizionare cu apă în oraşul Drochia. La eveniment a fost prezent şi Ambasadorul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

După partea oficială a urmat vizita în teren pentru a putea fi demonstrat, în timp real, procesul de instalare a noilor reţele de alimentare cu apa. Serghei Cocârlă, directorul Companiei de construcţii SRL „Polimer Gaz Conducte”, a prezentat pe scurt proiectul de aprovizionare cu apa pentru oraşul Drochia şi a demonstrat procesul tehnologic.

Lucrările urmează să fie executate în decurs de 12 luni calendaristice. Valoarea contractului de antrepriză, semnat cu SRL „Polimer Gaz Conducte”, se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanţarea din partea Primăriei oraşului Drochia şi 500 de mii de lei – din partea Consiliului raional Drochia.

Măsurile investiţionale sunt implementate în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în republica Moldova”, care este gestionat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale a Mediului (MADRM) şi sprijinit financiar de Guvernul German (BNZ).