ACTUALITATE

FOTO. SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari

post-img

„Ca parte a parteneriatului nostru de aproape 30 ani, Statele Unite ale Americii ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea pentru a-şi proteja neutralitatea şi suveranitatea”, se arată într-o postare pe Facebook a Ambasadei SUA la Chişinău.

Astăzi, am livrat echipamente militare americane care vor ajuta rEPUBLICA Moldova să facă doar asta. Guvernul de la Chişinău  a contribuit cu 1 milion de dolari la această achiziţie de 5 milioane de USD, pentru a continua transformarea Armatei Naţionale într-o forţă care contribuie la apărarea naţională, oferă sprijin crucial autorităţilor civile şi contribuie la operaţiunile internaţionale de menţinere a păcii.

Statele Unite ale Americii ajută, de asemenea, guvernul Republicii Moldova cu pregătiri logistice şi strategii de comunicare pentru a putea reacţiona rapid în cazul unui dezastru natural. Un al doilea transport este programat să ajungă în viitorul apropiat”, se arată în postarea Ambasadei SUA.