ACTUALITATE

Fotbalistul ucrainean Mykolenko, mesaj brutal pentru căpitanul Rusiei: "Vei fi în temniţă tot restul vieţii copiilor tăi şi mă bucur de asta!"

post-img

Fotbaliştii echipei naţionale de fotbal a Ucrainei au luat atitudine de mai multe ori după ce Rusia a început invazia şi continuă să o facă atât la nivel colectiv, cât şi individual.

Marţi, Vitaliy Mykolenko (22 de ani), internaţional ucrainean transferat de Everton în această iarnă, a lansat un mesaj extrem de dur la adresa căpitanului selecţionatei Rusiei, Artem Dzyuba (33 de ani), scrie DigiSport.

Din cauza faptului că fotbalistul lui Zenit nu a combătut până acum acţiunile compatrioţilor lornici măcar la nivel declarativ, Mykolenko i-a transmis că îşi va petrece tot restul vieţii în temniţă şi că nu-şi va mai putea vedea niciodată copiii în libertatate.

"În timp ce rămâi tăcut alături de ceilalţi colegi din echipa naţională, civilii sunt omorâţi în Ucraina. Vei fi închis în temniţă pentru tot restul vieţii tale şi, mai important, pentru tot restul vieţii copiilor tăi. Şi mă bucur sincer de asta. Nu veţi fi uitaţi niciodată, ticăloşilor", a postat Mykolenko pe Instagram. 

Marţi, jucătorii naţionalei de fotbal a Ucrainei s-au unit şi au lansat un mesaj colectiv, în care au cerut întregii lumi să vorbească mai departe despre modul abuziv în care trupele ruseşti le-au invadat ţara de câteva zile încoace. 

"Cerem întregii comunităţi de fotbal, tuturor care sunt uniţi de dragostea pentru jocul de fotbal, fiecărui fan, jucător sau antrenor, tuturor care înţeleg şi iubesc fotbalul.

Cerem să explicaţi întregii lumi şi să arătaţi fiecărui locuitor al planetei faptul că, sub pretextul unei operaţiuni speciale, trupele ruseşti au început un război deschis împotriva Ucrainei.

Bombardează zone rezidenţiale cu rachete şi împuşcă civili. Cerem tuturor celor care ne aud să opună rezistenţă acestui război, să oprească distrugerea şi vărsarea de sânge.

Rugăm întreaga comunitate de fotbal să combată propaganda rusească, să arate şi să spună adevărul despre războiul din Ucraina cu toate resursele pe care le au la dispoziţie.

Mulţumim tuturor care au făcut deja asta şi celor care ne susţin. Nu războiului! Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!", a fost mesajul transmis de fotbaliştii ucraineni.