ACTUALITATE

Eugen Tomac: Toate taxele pentru perfectarea actelor pentru obţinerea cetăţeniei române ar putea fi ELIMINATE

post-img

Deputatul român în Parlamentul European, Eugen Tomac, afirmă că modificările propuse la Legea cetăţeniei române privind descentralizarea procesul de procesare a dosarelor, ca în fiecare judeţ din România să poată fi depus dosarul şi în termen de trei-patru luni de zile să fie soluţionat, pot fi în curând aprobate, iar toate taxele pentru perfectarea actelor pentru obţinerea cetăţeniei române ar putea fi eliminate.

Într-un interviu pentru TVR MOLDOVA, Eugen Tomac  spune că Legea trebuie modificată şi asta a cerut-o înainte de a pleca din Parlamentul României.

„Proiectul de lege este pe circuitul legislativ, colegii mei din PMP vor susţine această iniţiativă mai departe, şi de principiu există un acord tacit între partide de a susţine acest demers ca să îl avem cât mai rapid votat.  În clipa în care se va vota eu sunt convins că în următorii doi ani încă un milion de cetăţeni ai R. Moldova vor solicita cetăţenia şi o vor primi. 

Noi am mai cerut încă ceva, să fie eliminate toate taxele pentru că ştiu că costurile sunt destul de mari, să poate fi autentificate actele doar de un avocat, care are alte preţuri decât notarii, şi oamenii să poată veni în condiţii mult mai rapide să îşi obţină actele de cetăţenie,” a spus Tomac. 


Interviul integral îl puteţi Urmări aici.