ACTUALITATE

Dorin Chirtoacă cere demisia ministrului Justiţiei. Motivul - concursul pentru funcţia de procuror general

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cere demisia ministrului Justiţiei, Olesea Stamate şi spune despre concursul de la CSP că este o batjocură.

„O listă de numai 4 candidaţi din 20, pentru concursul de la CSP este o batjocură faţă de noţiunea de concurs”, scrie liberalul pe o reţea de socializare.

Chirtoacă se întreabă de ce alături de Gribincea nu se regăseşte şi Gligor şi spune că ambii sunt din generaţia nouă şi au o prestaţie la acelaşi nivel.

De cealaltă parte, Olesea Stamate spune că toţi candidaţii au fost evaluaţi obiectiv de către comisie.

„Sper că vă veţi convinge de obiectivitatea aprecierii, vizualizând înregistrarea video a interviurilor, care va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a zilei de mâine”, scrie ministrul pe contul său de Facebook.

Stamate mai crede că au fost spulberate orice dubii vizavi de intenţia Guvernului de a limita competenţa CSP în selectarea candidaţilor, propunând în lista scurtă, nu 2, ci 4 candidaţi, dintre care 3 sunt procurori sau foşti procurori.

TVR MOLDOVA aminteşte: Crîşmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav şi Stoianoglo Alexandr sunt persoanele selectate în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare pentru funcţia de procuror general al Republicii Moldova.

„Eu personal am aşteptat ca această preselecţie să promoveze pe lista scurtă mai mulţi oameni din societatea civilă”, a reacţionat premierul Maia Sandu la acest subiect.