POLITIC

Şeful Misiunii OSCE în Moldova: Am văzut că populaţia din Transnistria a fost adusă organizat la alegeri, dar nu am stabilit dacă în favoarea cuiva

post-img

Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch a declarat într-un interviu acordat pentru TVR Moldova că observatorii au constatat că populaţia din stânga Nistrului a fost adusă organizat la alegeri în ziua de 24 februarie, însă nu au fost stabilite dovezi că aceşti oameni au fost chemaţi să voteze în favoarea cuiva.

„Înaintea scrutinului din 24 februarie, Misiunea OSCE a fost în contact cu autorităţile din stânga Nistrului şi am discutat despre accesul alegătorilor la vot şi ei ne-au asigurat că nu vor împiedica pe nimeni să meargă la vot. Ceea ce am văzut în ziua alegerilor, a fost că nu au fost piedici pentru populaţie. Noi am văzut transport organizat pentru deplasarea populaţiei, însă nu am putut stabili că a fost organizată de cineva anume, pentru a favoriza sau defavoriza o anumită forţă politică”, a subliniat diplomatul. 

Mai multe detalii puteţi vedea în cadrul emisiunii COnexiuni d ela TVR MOLDOVA, astăzi începând cu ora 19:00. Întregul interviu va fi publicat pe site-ul www.tvrmoldova.md de la ora 20:00.