POLITIC

Premierul Nicolae Ciucă, despre situaţia din regiunea transnistreană: Trebuie să ne menţinem această stare de vigilenţă maximă şi trebuie să abordăm cu echilibru orice provocare

post-img

Şeful Executivului, Nicolae Ciucă, a fost invitatul Ramonei Avramescu în această seară, în platoul TVR. Consecinţele războiului din Ucraina asupra securităţii României, siguranţa energetică a României, în contextul în care multe ţări europene sunt dependente de gazul din Rusia, precum şi situaţia tensionată din regiunea transnistreană au fost principalele teme de discuţie.

"Am căzut de acord că trebuie să existe o analiză cât se poate de profesională, de tehnică a ceea ce s-a întâmplat acolo să gestionăm cu foarte mare atenţie şi echilibru. Nu trebuie să fim parte la exacerbarea situaţiei din teren atât partea ucraineană. Cât şi noi - am analizat situaţia la revenirea în ţară, am analizat răspunsurile pe carre leau dat oficialii din R. Moldova în urma derulării Consiliului de Securitate", a spus premierul României.

Nicolae Ciucă a adăugat că în acest moment "trebuie să ne menţinem această stare de vigilenţă maximă şi trebuie să abordăm cu echilibru orice provocare."


 

Starea în zona transnistreană se menţine tensionată. Presa de la Tiraspol scrie că, în această dimineaţă, s-ar fi auzit trei focuri de armă în apropierea depozitului de muniţii de la Cobasna, loc în care sunt păstrate cantităţi impresionante de muniţii ale fostei armate sovietice. Biroul Politici de Reintegrare de la Chişinău spune că focurile de armă nu au fost trase din Cobasna şi ţinta acestora nu a fost depozitul de muniţie. Tiraspolul acuză Ucraina de provocări.

Zona transnistreană rămâne sub cod roşu de alertă iar la frontierele ilegale dintre malul drept şi stâng al Nistrului, separatiştii au instalat blocuri din beton pe şosele.

Citeşte şi: Trei focuri de armă s-ar fi auzit în apropierea depozitului de muniţii de la Cobasna. Tiraspolul acuză Ucraina de provocări

Explozii într-o localitate din componenţa raionului Grigoriopol, din stânga Nistrului

FOTO: Explozii în clădirea aşa-zisului minister al securităţii de la Tiraspol

Reacţia Biroului politici de reintegrare după explozia de la Tiraspol